Invisalign provider - orthodontist - general practicioner - Invisalign Europe
Invisalign provider - orthodontist - general practicioner - Invisalign Europe

Vragen om te stellen tijdens je tandarts- of orthodontistafspraak

Als je je glimlach wilt verbeteren, is de eerste stap naar een rechter gebit een afspraak boeken bij de tandarts of orthodontist. Tandartsen en orthodontisten zijn gespecialiseerd in het corrigeren van slecht uitgelijnde tanden en kaken. Als je last hebt van veelvoorkomende gebitsproblemen, zoals te dicht op elkaar staande tanden, spleetjes, onderbeet, overbeet en kruisbeet, kan een tandarts of orthodontist je helpen. In veel gevallen kunnen de clear aligners van Invisalign® deze problemen verhelpen.

Door een afspraak te maken met een Invisalign®-opgeleide orthodontist of tandarts voor een consult, kun je erachter komen of de clear aligners van Invisalign® geschikt voor je zijn.

Probeer proactief te zijn en stel veel vragen om het meeste uit je Invisalign® afspraak te halen. Je Invisalign® arts zou u alle antwoorden moeten kunnen geven die je nodig hebt, zodat je vol vertrouwen aan je persoonlijke behandelplan kunt beginnen.

invis is ondersteuning en expertise.

Vind mijn behandelaar

Wat moet je je Invisalign® arts vragen?

Hier zijn enkele goede vragen die je je tandarts of orthodontist kunt stellen om ervoor te zorgen dat je alle informatie krijgt die je nodig hebt voordat je met de Invisalign behandeling begint:

 • Wat zijn de problemen met het uitlijnen van mijn tanden? 

  Als je je eigen problemen met gebitscorrectie begrijpt, kun je een behandelprogramma kiezen dat aan je behoeften voldoet.

 • Welke behandelingsopties voor gebitscorrectie zijn voor mij beschikbaar?

  Er zijn talloze opties voor gebitscorrectie beschikbaar, van metalen beugels tot Invisalign clear aligners. Overleg met je tandarts of orthodontist welke route het beste bij je levensstijl past.

 • Hoe lang duurt mijn behandeling?

  De meeste Invisalign® behandelingen duren tussen de 6 – 18 maanden1. Praat met je Invisalign® arts om een schatting van de tijd te krijgen.

 • Hoeveel kost een Invisalign® behandeling?

  De kosten van je behandeling zijn afhankelijk van de complexiteit van jouw situatie. Veel tandartsen en orthodontisten bieden een gratis consult en verschillende betalingsregelingen voor gebitscorrectie.

 • Hoe vaak moet ik mijn Invisalign aligners laten afstellen? 

  Het Invisalign® systeem levert meerdere clear aligners tegelijk, bij controles bij je tandartspraktijk doorgaans om de 6 - 8 weken.

 • Biedt Invisalign® doorlopende zorg?

  Naast je reguliere persoonlijke afspraken met je Invisalign® arts, kun je ook zorg op afstand krijgen via de Invisalign® virtuele zorgfunctie2 in de My Invisalign™-app, zodat je continue ondersteuning en zorg krijgt die je nodig hebt.

 • Welke mondhygiëneproducten raden jullie aan als aanvulling op mijn behandeling?

  Je orthodontist heeft mogelijk nuttig advies over hygiëneproducten tijdens je behandeling.

Aanvullende vragen die je kunt stellen aan je tandarts of orthodontist

Neem deze en andere vragen mee om het meeste uit je consult met een Invisalign®-behandelaar te halen. Tijdens een Invisalign®-behandeling sta je er nooit alleen voor.

 • Heb ik een digitale scan of een fysieke afdruk van mijn gebit nodig?
 • Gebruik ik Invisalign® clear aligners of een ander merk?
 • Hoe lang duurt mijn behandeling?
 • Accepteren jullie mijn verzekering?
Loading...