veelgestelde vragen

Wat houdt de Invisalign®-behandeling in?
Wat houdt de Invisalign®-behandeling in?
Een Invisalign®-behandeling bestaat uit het dragen van een reeks transparante, verwijderbare aligners die je tanden geleidelijk rechtzetten. Geen beugels, geen draden en geen van de beperkingen die metalen beugels met zich mee kunnen brengen.
Waar zijn de transparante Invisalign®-aligners van gemaakt en hoe zien ze eruit?
Transparante Invisalign®-aligners zijn gemaakt van flexibel plastic; om precies te zijn van een gepatenteerd thermoplastisch materiaal genaamd SmartTrack-materiaal dat exclusief voor Invisalign®-behandelingen is gemaakt.
Hoe worden mijn tanden rechtgezet met een Invisalign®-behandeling?
Je Invisalign®-behandelaar maakt een uniek, digitaal behandelplan waarin de exacte verplaatsingen van je tanden in kaart worden gebracht. Je transparante Invisalign®-aligners worden vervolgens ontworpen om op basis van je plan op de juiste plaats en het juiste moment de juiste hoeveelheid druk uit te oefenen. Je Invisalign-behandelaar zal je bij elke stap begeleiden om je voortgang te controleren en ervoor te zorgen dat je aligners correct passen.

 

Krijg ik gegarandeerd rechte tanden met een Invisalign®-behandeling?
Elke glimlach is uniek, daarom begint je Invisalign-behandeling met een consult. Tijdens je consult helpt je Invisalign®-behandelaar je om te bepalen wat de Invisalign®-behandeling voor jouw glimlach kan betekenen. We kunnen geen specifieke behandelingsresultaten garanderen, maar moedigen je aan om je behandelingsdoelstellingen kenbaar te maken tijdens het consult met je Invisalign®-behandelaar.
Voor wie is de Invisalign®-behandeling bestemd?
Zou een Invisalign®-behandeling de juiste oplossing voor mij kunnen zijn?
Invisalign®-behandelingen kunnen een geweldige oplossing zijn voor zowel volwassenen als tieners die op zoek zijn naar een vrijwel onzichtbare manier om hun glimlach te verbeteren. Onze innovaties en technologische vorderingen maken het mogelijk om bijna alle veelvoorkomende problemen op het gebied van gebitscorrectie en beten op te lossen; van eenvoudig tot complex. Dankzij een discrete blauwe stip aan de buitenkant van de aligners voor tieners, kunnen ouders er zeker van zijn dat hun kind in de groei de transparante aligners vaak genoeg draagt.
Waaruit bestaat de behandelingsprocedure?

De Invisalign®-behandeling begint met een consult met een opgeleide Invisalign®-behandelaar. Je Invisalign®-behandelaar evalueert je glimlach en stelt vervolgens een nauwkeurig, op maat gemaakt digitaal behandelingsplan op waarin de stapsgewijze transformatie van je glimlach is uitgestippeld.

Zodra je goedkeuring voor je plan hebt gegeven, worden je unieke aligners gemaakt. Je draagt elke set aligners 20 tot 22 uur per dag en schakelt elke 1 à 2 weken over op een nieuwe set aligners, zoals voorgeschreven door je Invisalign-behandelaar. Elke set aligners schuift je tanden voorzichtig en geleidelijk op de juiste plaats, volgens je behandelingsplan, op weg naar je mooie nieuwe glimlach.

Hoe begin ik met een Invisalign®-behandeling?

Je kunt onze online locator gebruiken om een opgeleide Invisalign®-behandelaar bij jou in de buurt te vinden.

Neem voor de beste ervaring de tijd om de Invisalign®-behandelaar te vinden die het best bij jou past; iemand waar je een goed gevoel bij hebt en die de ervaring biedt waarnaar je op zoek bent.

Wat moet ik meenemen naar het consult met mijn Invisalign®-behandelaar?
Kom met je vragen (we hebben een lijst om je op weg te helpen). Neem ook alle informatie over je tandheelkundige voorgeschiedenis mee. 
Wat kan ik verwachten tijdens mijn consult?

Tijdens het consult neemt je Invisalign® behandelaar met je door wat je doelstellingen voor de gebitscorrectie zijn en wordt je glimlach onderzocht zodat je specifieke behoeften kunnen worden vastgesteld. Je Invisalign®-behandelaar bespreekt mogelijk ook met je hoe snel je je nieuwe glimlach kunt bereiken en wat de kosten van jouw behandeling zijn.

Je Invisalign®-behandelaar beveelt hoogstwaarschijnlijk aan om voorafgaand aan je Invisalign®-behandeling een tandheelkundige controle en reiniging te plannen, om er zeker van te zijn dat je gebit en tandvlees in goede gezondheid verkeren en om onnodige risico's te vermijden.

Hoe lang duurt de behandeling?
De duur van de behandeling is van meerdere factoren afhankelijk, zoals hoe complex je geval is en hoe vaak je de aligners draagt. Je Invisalign®-behandelaar bepaalt precies hoe lang je behandeling kan duren op basis van jouw specifieke behoeften. Gemiddeld duurt een Invisalign-behandeling 12 tot 18 maanden,4 al kun je al binnen enkele weken resultaat zien.
Hoe vaak moet ik mijn Invisalign®-aligners vervangen?
Je Invisalign®-behandelaar vertelt je hoe vaak je de Invisalign®-aligner voor een nieuwe moet verwisselen (dit kan variëren op basis van je individuele behandelingsplan). Veel Invisalign®-behandelaar raden aan om de transparante Invisalign-aligners wekelijks of om de week te vervangen.
Hoeveel uur per dag moet ik mijn Invisalign®-aligners dragen?
Draag voor het beste resultaat je transparante Invisalign®-aligners 20 tot 22 uur per dag en haal ze er alleen uit om te eten, drinken, poetsen en flossen.
Hoe vaak heb ik een afspraak met mijn Invisalign®-behandelaar?
Je Invisalign®-behandelaar plant vaste afspraken, meestal eens in de vier à zes weken. Deze afspraken dienen om te controleren of je Invisalign®-behandeling volgens planning verloopt.
Mijn Invisalign®-behandelaar had het over "attachments". Wat zijn dit en waarom zou ik waar dienen ze voor mijn Invisalign®-behandeling?

Voor je Invisalign®-behandeling zijn mogelijk SmartForce™-Attachments nodig; kleine tandkleurige hulpstukken die aan je tanden worden bevestigd.

Deze hulpstukken dienen als aanknopingspunten waarop de aligners zachtjes druk kunnen uitoefenen om je tanden met de juiste hoeveelheid kracht te verplaatsen, daarnaast maken ze complexe tandverplaatsingen zonder beugel mogelijk. De transparante Invisalign-aligners passen er soepel en strak omheen, zodat ze nauwelijks opvallen.

Niet iedereen die transparante Invisalign®-aligners gebruikt, heeft SmartForce™-Attachments nodig. Is dit bij jou wel het geval, dan zal je Invisalign®-behandelaar deze aan het begin van of tijdens je behandeling aan je tanden bevestigen en ze verwijderen wanneer ze niet langer nodig zijn.

Hoeveel kost een Invisalign®-behandeling en wat zijn de betalingsopties?
Hoeveel kost een Invisalign®-behandeling?

Je Invisalign®-behandelaar bepaalt de kosten van je behandeling op basis van hoe complex je geval is en hoeveel aligners je mogelijk nodig hebt.

Invisalign®-behandelaar bieden mogelijk flexibele betalingsschema's aan zodat je de Invisalign®-behandeling beter kunt betalen.

Waarom zou ik vertrouwen moeten hebben in een Invisalign®-behandeling?
Hoeveel mensen hebben de transparante Invisalign®-aligners al gebruikt?
Meer dan 17 miljoen mensen wereldwijd, waaronder meer dan 4.5 miljoen tieners, hebben de transparante Invisalign®-aligners al gebruikt om hun glimlach te transformeren.3
Waarin verschilt de Invisalign®-behandeling van andere opties voor gebitscorrectie?

De Invisalign®-behandeling is het meest geavanceerde transparante alignersysteem ter wereld en is ontwikkeld op basis van meer dan twee decennia aan innovatie.2

In tegenstelling tot uitneembaar zijn de transparante Invisalign®-aligners uit te nemen en vrijwel onzichtbaar. Er zijn geen draden en haakjes, dus je hoeft de manier waarop je poetst en flost niet te veranderen. Ook kun je al je favoriete voedsel blijven eten.

Bovendien is geen enkele andere transparante aligner gemaakt van SmartTrack™-materiaal. Met deze geavanceerde technologie kunnen je tanden op een meer voorspelbare manier worden verplaatst5 en kan je tot wel 50% sneller je gewenste glimlach krijgen.6

Kom meer te weten over wat voor verschil het Invisalign®-Systeem maakt of bekijk onze vergelijkingstabel voor behandelingen.

Hoe lang bestaat het bedrijf achter de transparante Invisalign®-aligners?
Align™ technology, inc., het bedrijf dat de transparante Invisalign®-aligners maakt, is in 1997 opgericht.
Als ik al een beugel of andere soorten tandheelkundige behandelingen heb gehad?
Mijn tanden zijn verschoven nadat mijn beugel is verwijderd. Kan dit worden verholpen met een Invisalign®-behandeling?
Ja, transparante Invisalign®-aligners kunnen bijna alle veelvoorkomende problemen op het gebied van gebitscorrectie behandelen; van eenvoudig tot complex. Veel mensen die een beugel hebben gedragen, kiezen voor een Invisalign®-behandeling als discrete oplossing om hun glimlach te verbeteren wanneer ze merken dat hun tanden zijn teruggeschoven.
Ik heb facings of kronen. Werken transparante Invisalign®-aligners hiermee?
Dat hangt ervan af. Overleg met je Invisalign®-behandelaar over de tandheelkundige behandelingen die je hebt laten doen, inclusief facings en kronen, zodat deze je persoonlijke behoeften kan beoordelen.
Ik heb op verschillende tanden bruggen laten aanbrengen. Werken transparante Invisalign®-aligners dan nog?

Transparante Invisalign®-aligners zijn ontworpen om elke tand afzonderlijk te verplaatsen. Omdat met brugwerk twee of meer tanden worden verbonden, werken de transparante aligners mogelijk niet goed. 

 

Wat merk ik in het dagelijks leven van de Invisalign®-behandeling?
Kunnen anderen zien dat ik de aligners draag?
Invisalign®-aligners zijn vrijwel onzichtbaar. Anderen merken misschien niet eens dat je ze draagt, waardoor de Invisalign®-behandeling perfect past in je dagelijks leven.
Kan ik mijn aligners uitdoen wanneer dat nodig is?
Ja, je kunt je Invisalign®-aligners uitdoen om te eten, drinken, poetsen en flossen. Je kunt ze ook uitdoen voor speciale gelegenheden, zoals een bruiloft, een sollicitatiegesprek of om je favoriete sport beoefenen of je lievelingsinstrument te bespelen. Zorg wel dat je ze 20 tot 22 uur per dag draagt voor het beste resultaat.
Zijn er dingen die ik niet mag eten tijdens een behandeling?
De transparante Invisalign®-aligners zijn uit te nemen, dus je kunt gewoon alles blijven eten (hallo popcorn!). Voor traditionele draden en haakjes geldt er een lange lijst met voedsel waar je helaas niet van kunt genieten, omdat het mogelijk je beugel beschadigt of erin vast komt te zitten.
Is de Invisalign®-behandeling pijnlijk?

Bij de Invisalign®-behandeling worden je tanden verplaatst door middel van zachte, constante druk. Toch ervaren sommige mensen de eerste paar dagen dat ze een nieuwe set aligners dragen tijdelijk wat ongemak. Meestal beschrijven ze dit als 'druk', wat normaal is; dit is een teken dat je Invisalign®-aligners hun werk doen en je glimlach transformeren.

Overleg met je Invisalign®-behandelaar als je zorgen hebt of voortdurend ongemak ervaart. 

Mijn tanden voelen soms losser aan nadat ik mijn aligner heb uitgedaan. Is dat normaal?
Ja. Naarmate je Invisalign®-aligners je tanden geleidelijk naar de juiste positie verplaatsen, vormt je tandvlees zich opnieuw rond elke bewegende tand. Overleg met je Invisalign®-behandelaar als je zorgen hebt.
Werkt de Invisalign®-behandeling nog steeds als ik mijn aligners alleen in mijn slaap draag?
Je moet je Invisalign-aligners 20 tot 22 uur per dag dragen om het gewenste resultaat te bereiken.
Is het dragen van transparante Invisalign®-aligners van invloed op mijn spraak?
Het kan een paar dagen duren voordat je tong eraan gewend is dat je een Invisalign®-aligner in je mond draagt. Mogelijk slis je een beetje, maar dit is normaal gesproken van korte duur.
Verkleuren mijn aligners als ik rook?
We raden af om te roken tijdens het dragen van Invisalign®-aligners omdat dit vlekken kan veroorzaken.
Kan ik kauwgum kauwen terwijl ik de aligner draag?
Nee, kauwgum blijft aan je Invisalign®-aligner kleven. We adviseren om de aligner voor elke maaltijd of tussendoortje, inclusief kauwgum, uit te doen.
Kunnen de aligners eraf glijden in mijn slaap?
Het is zeer onwaarschijnlijk dat je aligner er ooit uitvalt, wat je ook doet: slapen, praten, lachen, enz. De Invisalign®-aligners zijn ontworpen om strak om je tanden te passen, dus hier hoef je geen zorgen over te hebben.
Ik ben op reis geweest en heb mijn aligners vergeten mee te nemen. Passen mijn aligners nog steeds?

Het antwoord hangt af van hoe lang je de Invisalign®-aligners niet hebt gedragen. Is dit maar kortstondig geweest, dan zouden je aligners nog steeds moeten passen, maar voelen ze misschien voelen ze minder comfortabel aan. Is dit een langere tijd geweest, overleg dan met je Invisalign®-behandelaar over je situatie. 

 

Hoe zorg ik voor mijn aligners?
Wat is de beste manier om mijn aligners te reinigen?
Je kunt je aligners het best reinigen door ze in lauw water te borstelen en af te spoelen en de Invisalign®-reinigingskristallen of speciale reinigingstabletten te gebruiken. Om een goede mondhygiëne te behouden, is het belangrijk om je tanden na elke maaltijd te poetsen voordat je de aligners weer indoet.
Kunnen er vlekken op mijn aligners komen als ik ze weer indoe terwijl ik voedselresten (bijvoorbeeld van bosbessen of pastasaus) in mijn mond heb?
Ja. Daarom is het belangrijk om je tanden na elke maaltijd te poetsen, voordat je de Invisalign®-aligners weer in je mond doet.
Wat moet ik doen als mijn aligner kapot of kwijt is?
Als je Invisalign®-aligner kwijt is, laat dit dan onmiddelijk laat het onmiddellijk aan je Invisalign®-behandelaar. Je Invisalign®-behandelaar helpt je om het schema van je behandelplan te blijven volgen. Dit kan inhouden dat je een eerdere set aligners, een volgende set aligners of vervangende aligners moet dragen.
Kan ik vervangende aligners rechtstreeks bij het merk Invisalign-Systeem bestellen?
Alle aligners en retainers moeten via je Invisalign®-behandelaar worden besteld, aangezien ze worden beschouwd als een artikel alleen op voorschrift verkrijgbaar is. Neem rechtstreeks contact op met je Invisalign®-behandelaar als je een vervangende aligner moet bestellen.
Wat gebeurt er als ik klaar ben met de Invisalign®-behandeling?
Moet ik na de behandeling een retainer dragen om te voorkomen dat mijn tanden weer verplaatsen?
De meeste Invisalign®-behandelaar bevelen aan dat iedereen die een orthodontische behandeling heeft voltooid, of dit nu met een beugel of een Invisalign®-behandeling is, een retainer gebruikt om te voorkomen dat de tanden geleidelijk terugschuiven naar hun oorspronkelijke positie. Elk geval is anders, dus vraag je Invisalign®-behandelaar of je retainers nodig hebt.
Wat voor soort retainer moet ik gebruiken?

Hoewel er veel verschillende soorten retainers zijn, raden wij Vivera-retainers aan. Vivera™ -retainers zijn specifiek ontworpen voor gebruik na een Invisalign-behandeling en zijn gemaakt van gepatenteerd materiaal dat 30% sterker is dan andere bekende materialen waarvan transparante retainers worden gepatenteerd helpt om je nieuwe glimlach te behouden.3

Je Vivera™ -retainers zijn vrijwel onzichtbaar en worden op basis van een afdruk of scan van je gebit. Dit gebeurt met dezelfde geavanceerde technologie die voor transparante Invisalign®-aligners wordt gebruikt.

Hoeveel kosten Vivera™-retainers?

Neem contact op met je Invisalign®-behandelaar voor meer informatie over Vivera™-retainers, aangezien de prijs dan op je persoonlijke behoeften kan worden afgestemd. Bij elke bestelling van een Vivera™-retainer is een extra set inbegrepen, voor het geval je er een kwijtraakt.

 

Hoe kan ik Vivera™-retainers bestellen? 
Vivera™-retainers zijn te bestellen via je Invisalign®-behandelaar
Hoe lang moet ik mijn Vivera™-retainers blijven dragen?
Je Invisalign®-behandelaar geeft je specifieke instructies over hoe vaak je de retainers moet dragen. Doorgaans draag je de eerste set onafgebroken. Op advies van je Invisalign®-behandelaar kun je de retainers vervolgens geleidelijk minder gaan dragen, tot het punt dat je ze alleen nog 's nachts draagt.
Je Vivera™-retainer kwijtgeraakt? Geen probleem.
Neem contact op met je Invisalign®-behandelaar als je laatste set Vivera™-retainers kapot of kwijt is, of als je er simpelweg doorheen bent. De behandelaar kan je helpen bij de aankoop van een nieuwe set Vivera™-retainers, zodat jij kunt blijven pronken met je glimlach!
Loading...